"Παραμύθι χωρίς όνομα"

Μην αναρωτιέσαι τι μπορεί να κάνει η χώρα σου για σένα αλλά τι μπορείς να κάνεις εσύ για τη χώρα σου - J.F.K.

Έχουν περάσει 52 χρόνια από την ορκωμοσία του Kennedy και την ιστορική πλέον φράση του. Το νόημά της, όμως, φαίνεται πάντα επίκαιρο, ιδίως στην Ελλάδα το έτος 2013.

Αυτό που πρέπει να κάνουμε εμείς για την χώρα μας είναι να τελειώσουμε με αυτό το "κράτος" της διαφθοράς, των κομματικών στρατών, των συντεχνιών, των συνδικάτων, της διαπλοκής και της αδιαφάνειας.  Ένα κράτος που αντιπαλεύει τα παιδιά του με μανία λες και θέλει να τα ισοπεδώσει, να τα εξαφανίσει, που βαφτίζει το ανήθικο νόμιμο, που αυτοτροφοδοτείται μέσω της διαπλοκής.  Που είναι σκληρό, ανάλγητο και αδυσώπητο με τους αδύναμους, ενώ είναι γαλαντόμο και ελαστικό μέχρι ξεχειλώματος με τους χορηγούς, τους ημέτερους, τους ισχυρούς, με όσους δηλαδή διαθέτουν βαθειές τσέπες για να "καθαρίζουν". Το κράτος των εξεταστικών, των προανακριτικών, των διαγραφών και των παραγραφών, των λιστών και των ληστών. Πρέπει να τελειώνουμε με αυτό το κράτος που ονομάζεται Ελληνική Δημοκρατία και που δυστυχώς έχει απωλέσει το δεύτερο συνθετικό, ενώ κινείται με επιτάχυνση προς την απώλεια και του πρώτου.

Δεν είμαστε αιθεροβάμονες, γνωρίζουμε καλά τι έχουμε να αντιμετωπίσουμε, ξέρουμε τις αντιστάσεις που θα βρούμε από το "σύστημα", τους τοίχους που θα πρέπει να γκρεμίσουμε.

Δεν υποσχόμαστε ότι θα είναι εύκολο το εγχείρημα, αλλά γνωρίζουμε και μπορούμε να σας υποσχεθούμε ότι κάθε βήμα, κάθε μέτρο προς την ολοκλήρωσή του θα αξίζει και τους κόπους και τις θυσίες μας.

Οραματιζόμαστε, λοιπόν, και ξεκινάμε ένα ταξίδι που αρχίζει εδώ, σήμερα, μαζί σας. Ένα ταξίδι που δεν θα τελειώσει μέχρι να δούμε τους συμπολίτες μας να ανταμείβονται δίκαια και ανάλογα με την προσφορά τους, που δεν θα τελειώσει μέχρι να έχουν όλοι ανθρώπινη και σύγχρονη ιατρική φροντίδα, να είναι ίσοι απέναντι στο νόμο που θα είναι και δίκαιος και ηθικός για όλους!

Οραματιζόμαστε ένα ταξίδι που θα το κάνουμε μαζί και που δεν θα τελειώσει μέχρι να έχουν όλοι τις ίδιες ευκαιρίες, την ίδια πρόσβαση στη μόρφωση, μέχρι να δούμε πως όλοι φορολογούνται δίκαια και ανάλογα με την πραγματική φοροδοτική τους ικανότητα, μέχρι να δούμε την δικαιοσύνη να είναι ανεξάρτητη και αποτελεσματική, χωρίς επιρροές και παρεμβάσεις, μέχρι να δούμε τα παιδιά μας να ζουν και να ευημερούν σε αυτή τη χώρα, να ξαναβρίσκουν τα όνειρα που τους έκλεψαν, μέχρι να είμαστε υπερήφανοι να λέμε πως είμαστε ΕΛΛΗΝΕΣ !! 

Γιατί το αξίζουμε!

 

του Νίκου Γιαννακόπουλου